бяло вино Ахал 2015 Шато Коларово
Описание
Сорт: 50% Шардоне, 50 % Вионие.
Двата сорта грозде са брани, пресовани и смачкани заедно. Ферментирало е 15 дни в неръждаеми съдове при ниска температура от 14-16 градуса с цел запазване на ароматите във виното. Характеристики: Ярък, наситен, жълт цвят с блестящи златисто-зелени оттенъци. Сложен нос с опушени и ванилови тонове, мед, канела, зряла праскова и пъпеш. Заоблено хармонично тяло, леко пикантно с опушени медени нотки.
Консумация: Препоръчва се за различни видове плътна риба, сложни салати с много подправки, морски дарове и блюда с птиче или заешко месо. Добра идея е и синьото сирене, както самостоятелно, така и в свежи салати. Подходящо е за комбиниране с различни видове паста – най-вече със спагети и лазаня със сметанов сос. Малки хапки с червен или черен хайвер, както и пушена сьомга също сa чудесно решение. Виното може да се предложи и с десерт, като се препоръчват плодове или леки сладкиши с плодов крем.
Препоръчителна температура за консумация: 8-10 °C
Характеристики
Клиентите казаха
Знаеш, че твоето мнение е важно, нали? Бъди първия написал отзив!