Внимание На този сайт се използват бисквитки, за да осигурят най-доброто потребителско изживяване. Ако продължите, приемаме, че се съгласявате да получавате бисквитки от този сайт. OK

Гроздова ракия Алхимикът Памид и Гевюрцтраминер

37.20лв.
В наличност
"Клеманс 09" ООД
Безплатна доставка до 2 работни дни

При поръчка над 200лв.

Доставка до 2 работни дни

Цена от 3.50лв.

Всички оферти за този продукт

37.20лв.

Предлаган и с доставка от

"Клеманс 09" ООД
Виж всички отстъпки

Безплатна доставка

Описание

Защо The Alchemist

Представата за алхимика като налудничав шарлатанин е по-скоро измислица, отколкото истина. Всъщност основният стремеж на алхимиците е да постигнат духовно съвършенство, а опитите им да открият тайната как от неблагородни метали да получат злато имат второстепенно значение. Процесът на трансмутация или прeобразуване на обикновените метали в ценно злато е по-скоро символ и външен израз на вътрешната душевна трансформация на човека.

Алхимията има символичен смисъл – символизира пътя на превръщане на обикновения човек(символизиран от оловото) в посветения човек(символизиран от златото). 

Основният процес при производство на ракия е дестилацията. Тя е открита и използвана от древните алхимици. Процесите при производство на ракия са абсолютно аналогични със седемте степени на преобразуването в алхимията. А обобщението е основният и събирателен израз „ Solve et coagula” – „ разтваряй и сгъстявай”. Опитите и научните открития вървят ръка за ръка с познанието, а то със самодисциплината да се надграждаш и да търсиш…съвършенство.

Технология

За производството на ракията са използвани бяло грозде от Сунгурларски и Плевенски район и червено от региона на Тракия.

Гроздето се отделя от чепките, смила се и ферментира без наличието на  захар, дрожди и други добавки. След като завърши процесът на ферментация материалът веднага се дестилира в казан с ректификационна колона, като много прецизно се отделя тялото от главата и опашките, които не се използват за ре-дестилация. Дестилата се съхранява в съдове от инокс. За разреждане се използва омекотена вода. Според своята характеристика и желаната визия като  краен резултат, ракията отлежава в дъбови бурета за различен период от време.

Гроздова ракия The Alchemist

Сорт грозде: Червен Памид 50% и Гевюрцтраминер 50%. Дестилирани от вино и отлежали в дъб поотделно 3 месеца.

Реколта: 2019 

Ракията е подходяща за салати и пикантна храна.

Характеристики

Бранд:
Алхимикът
Тип алкохол:
Ракия
Стил алкохол:
Гроздова ракия
Държава:
България
Алкохолен градус:
40%
Количество:
1х500мл

Клиентите казаха

Знаеш, че твоето мнение е важно, нали? Бъди първия написал отзив!

Напиши отзив
  • Промо -10%
  • Нови продукти