Вечерен курс Любител-Сомелиер Ниво 1

602.00лв.
Изчерпана наличност.
Продължителност6 поредни седмици Град на провежданеСофия ОрганизаторSommelier.BG

Описание

Вечерен курс Любител-Сомелиер Ниво 1

Вечерен курс, подходящ и за любители на виното, които имат желание да обогатят и разширят винената си култура.

От кого най-добре можете се учите за вината от света, ако не от най-добрите сомелиери!

Точно това е идеята на този любителски винен курс, с който ще получите знания и умения, които ще ви отворят вратата на винената култура, като ви научат да гледате на виното така, както гледат на него професионалните сомелиери.

Курсът не е професионален и е подходящ за любители и консуматори на вино, които харесват вино и има желание да обогатят винената си култура, като се запознаят с вината от всички известни винени региони в света.

Всяко едно от вина включени в този винен курс, включително пенливи и десертни, е специално подбрано, с цел да бъде възможно най-характерно и типично за региона от който е.

За всеки регион се обръща внимание по отношение на: история на винарството, сортове грозде, винификация; уникални енологични практики; съчетаване на вино с храна.

Начало на курса: вижте по-долу в "Характеристики"

Време: 6 вечери от 19.00 до 21.00 часа в продължение на 6 седмици по 1 път в седмицата.

Съдържание на курса: 14 модула, включващи лекция-дегустация

Учебна група: максимум 12 човека 

Форма на занятията: Дегустация, като на вечер се дегустират 6-8 вина.

Брой вина включени в дегустационната част – 46 вина

Място на провеждане на курса: София, ул. св.св. Кирил и Методий 42А, ет 2.

МОДУЛИ НА КУРСА

  • Модул № 1 ВЪВЕДЕНИЕ ВЪВ ВИНОТО

    Какво е вино. История на виното. Фактори определящи качеството на виното. Понятия и термини. Грозде-структура, състав, цикъл на живот. Основи на производството на бяло, червено и вино розе. 

  • Модул № 2 ОСНОВИ НА ДЕГУСТИСТАЦИОНИЯТ АНАЛИЗ НА ВИНО

     Основи на дегустиране на вино. Базови понятия при дегустационния анализ. Основни характеристики на вина от популярните сортове. Практическа дегустация

  • Модул № 3 ФРАНЦИЯ - БОРДО

    История и развитие на винарството в региона. Особености на винопроизводството. Основни сортове грозде. Класификация на вината. Практическа дегустация.

  • Модул № 4 ФРАНЦИЯ – ДОЛИНАТА НА РОНА и ЮЖНА ФРАНЦИЯ

    История и развитие на винарството в региона. Основни сортове грозде. Класификация на вината. Практическа дегустация.

  • Модул № 5 ЕЛЗАС и ЛОАРА

    История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация

  • Модул № 6  ИБЕРИЙСКИ ПОЛУОСТРОВ – ИСПАНИЯ и ПОРТУГАЛИЯ

    История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация

  • Модул № 7 НОВА ЗЕЛАНДИЯ И АВСТРАЛИЯ

    История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация.

  • Модул № 8 ГЕРМАНИЯ, АВСТРИЯ

    История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация

  • Модул № 9 ДЕСЕРТНИ ВИНА

    Видове десертни вина. Начин на производство. Класификация. Основни сортове грозде. Практическа дегустация

  • Модул № 10 ИТАЛИЯ

    История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация

  • Модул № 11 ЧИЛИ, АРЖЕНТИНА, САЩ, ЮЖНА АФРИКА

    История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация

  • Модул 12 ПРОФЕСИЯ СОМЕЛИЕР

    Задължения на сомелиера. Техники на сервиране, протокол, подредба на маса. Декантиране. Винени аксесоари.

  • Модул № 13 ФРАНЦИЯ - БУРГУНДИЯ

    История и развитие на винарството в регионите. Местни сортове грозде. Основни винени региони. Класификация на вината. Практическа дегустация

  • Модул № 14 ПЕНЛИВИ ВИНА

    История и развитие на производството на шампански. Основни региони за пенливи вина в света. Шампанско, Кава, Просеко и пенливи вина. Практическа дегустация 

ЛЕКТОР

Георги Михов

Учил в Court of Master Sommeliers и Wines and Spirits Educational Trust, работил като сомелиер в световно-известни ресторанти с Мишлен звезда и хотели в Европа, Близкия Изток, Китай, Георги Михов става Сомелиер на България през 2011г. 

От 2012 година Георги е един малкото българи винени експерти, които представят България на международни винени конкурси. Член е на професионалното журито на редица престижни конкурси, сред които Mundus Vini, Decanter, Berliner Wein Trophy, Mondial des Pinots.

От кого най-добре можете да учите за вината от света, ако не от най-добрите сомелиери! Запишете се сега!

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

В случай, че желаете да подарите курс като подарък, можете да получите ваучер за конкретна дата. Ваучера дава право на включване на 1(един) човек в курса ЛЮБИТЕЛ-СОМЕЛИЕР, организиран от Sommelier.BG. 

Ваучера е валиден за датата(те), за които е закупен. При закупуване на ваучер, Вие получавате потвърждение на поръчката на вашия мейл. Всяка поръчка има уникален номер, който служи за идентифициране на ваучера.

ПОЛУЧАВАНЕ НА ВАУЧЕРА

За да получите електронен ваучер за подарък е нужно да въведете името на получателя на ваучера в полето "Бележки на клиента" при финализиране на поръчката. До 24 часа след като заплатите таксата, ще получите електронен ваучер на вашия електронен адрес. В случай, че желаете да подарите ваучера като подарък, можете да го го разпечатате двустранно и да го подарите.

Характеристики

Начало на курса:
11 Януари 2024 год.
Продължителност:
6 поредни седмици
Адрес на провеждане:
ул. Св. Кирил и Методий
Град на провеждане:
София
Организатор:
Sommelier.BG

Кажете ни какво мислите за продукта

Знаеш, че твоето мнение е важно, нали? Бъди първия написал отзив!

Напиши отзив