Внимание На този сайт се използват бисквитки, за да осигурят най-доброто потребителско изживяване. Ако продължите, приемаме, че се съгласявате да получавате бисквитки от този сайт. OK

Гроздова ракия Алхимикът Мускат Памид, Гевюрцтраминер

От 40.80лв.

Всички оферти за този продукт

40.80лв.

Предлаган и с доставка от

"Клеманс 09" ООД
Виж всички отстъпки

Безплатна доставка

40.80лв.

Предлаган и с доставка от

Луксори Трейд България ЕООД
Виж всички отстъпки

Безплатна доставка

Описание

Защо The Alchemist

Представата за алхимика като налудничав шарлатанин е по-скоро измислица, отколкото истина. Всъщност основният стремеж на алхимиците е да постигнат духовно съвършенство, а опитите им да открият тайната как от неблагородни метали да получат злато имат второстепенно значение. Процесът на трансмутация или прeобразуване на обикновените метали в ценно злато е по-скоро символ и външен израз на вътрешната душевна трансформация на човека.

Алхимията има символичен смисъл – символизира пътя на превръщане на обикновения човек(символизиран от оловото) в посветения човек(символизиран от златото). 

Основният процес при производство на ракия е дестилацията. Тя е открита и използвана от древните алхимици. Процесите при производство на ракия са абсолютно аналогични със седемте степени на преобразуването в алхимията. А обобщението е основният и събирателен израз „ Solve et coagula” – „ разтваряй и сгъстявай”. Опитите и научните открития вървят ръка за ръка с познанието, а то със самодисциплината да се надграждаш и да търсиш…съвършенство.

Технология

За производството на ракията са използвани бяло грозде от Сунгурларски и Плевенски район и червено от региона на Тракия.

Гроздето се отделя от чепките, смила се и ферментира без наличието на  захар, дрожди и други добавки. След като завърши процесът на ферментация материалът веднага се дестилира в казан с ректификационна колона, като много прецизно се отделя тялото от главата и опашките, които не се използват за ре-дестилация. Дестилата се съхранява в съдове от инокс. За разреждане се използва омекотена вода. Според своята характеристика и желаната визия като  краен резултат, ракията отлежава в дъбови бурета за различен период от време.

Гроздова ракия The Alchemist

Сорт грозде: Мускат Отонел 50%, Памид 25% и Гевюрцтраминер 25%. Дестилирани от вино и отлежали в дъб поотделно 6 месеца.

Реколта: 2019 

Вкусови характеристики:  В аромата доминират роза, лавандула, ципа на грозде и свежа пикантност на индрише и бял пипер. Пикантността се развива изключително мощно на небцето. Ракията е подходяща за салати и пикантна храна.

Характеристики

Бранд:
Алхимикът
Тип алкохол:
Ракия
Стил алкохол:
Гроздова ракия
Държава:
България
Алкохолен градус:
40%
Количество:
1х500мл

Клиентите казаха

Знаеш, че твоето мнение е важно, нали? Бъди първия написал отзив!

Напиши отзив