Тинянело
Описание
Тинянело се произвежда изключително от лозете със същото име, парцел от около 140 акра на 1150-1325 фута надморска височина в имението Тинянело. Това е може би първото Санджовезе, което започва да отлежава в малки дъбови барели, първото модерно червено вино използващо международни сортове като Каберне Совиньон в бленда си и измежду първите червени вина от Кианти Класико, които се произвеждат без бели сортове. Виното, първоначално наречено "Chianti Classico Riserva vigneto Tignanello", е произведено за първи път от един лозов парцел през 1970, като блендът съдържал 20%Канайоло и 5% Требиано и Малвазия и отлежавало в малки дъбови барели. През 1971 белите сортове са елиминирани и Тинянело се превръща в червено тосканско трапезно вино, вместо в Кианти Класико. От 1982 блендът е настоящият. Тинянело се произвежда само в благо приятни реколти и не е било произведено през 1972, 1973,1974, 1976, 1984, 1992 и 2002.
Характеристики
Кажете ни какво мислите за продукта
Знаеш, че твоето мнение е важно, нали? Бъди първия написал отзив!